Wat is het voordeel van kopen van een nieuwbouwwoning?
Wat is het voordeel van kopen van een nieuwbouwwoning?

Wat is het voordeel van kopen van een nieuwbouwwoning?

05/01/2023

Bij het kopen van een woning kun je kiezen voor bestaande bouw of voor een nieuwbouwwoning. Deze laatste optie heeft een hoop voordelen, die wij graag overzichtelijk voor je maken. Het (aan)kopen van een woning is tenslotte niet zomaar iets.

  • Bij het kopen van een nieuwbouwwoning betaal je minder. Een nieuwbouwwoning koop je namelijk vrij op naam (v.o.n.) en dit bespaart je de kosten koper (k.k.) zoals makelaarskosten, taxatiekosten en overdrachtsbelasting. Daarnaast staat de koopprijs van nieuwbouwhuizen vaak vast. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen, weet je meteen of je het nieuwbouwproject kunt financieren. Je hoeft in ieder geval niet te overbieden.
  • Naast het minder betalen bij een nieuwbouwwoning, stijgt het huis sneller in waarde.
  • Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt, ben jij de eerste eigenaar. De woning is volledig naar eigen smaak in te richten, onder meer via het meer- en minderwerk. Daarnaast kun je de tuin zelf ontwerpen. Ga jij voor veel groen in je tuin?
  • De woning is volledig nieuw, dit betekent dat er geen achterstallig onderhoud is en dat zorgt voor weinig onderhoudskosten in de eerste jaren.
  • Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan strenge eisen. Daardoor beschikt de woning over dubbelglas, goede isolatie een modern verwarmingssysteem, nieuwe elektra en riolering. Alle nieuwbouwwoningen die tegenwoordig gebouwd worden voldoen aan de regelgeving van BENG, waarmee een nieuwbouwwoning Bijna Energie Neutraal zal zijn. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Wist je dat je met een gunstig energielabel (BENG notering) meer kunt lenen voor je hypotheek of duurzaamheidskorting kan krijgen op je hypotheekrente?
  • Naast een duurzaamheidskorting heb je bij een nieuwbouwproject ook de kans dat je een voordelige hypotheek met een lage rente kunt afsluiten. Banken willen nog wel eens hun tarieven reduceren bij projecten.
Wat is het voordeel van kopen van een nieuwbouwwoning?

Je kunt altijd een vrijblijvend gesprek met een van onze makelaars aanvragen. Als je benieuwd bent naar ons nieuwbouwaanbod, schrijf je dan in voor onze TW3 nieuwsbrief.