Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?
Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

12/01/2023

Je staat op het punt om een woning te kopen of verkopen. Goede begeleiding is erg belangrijk bij dit proces en je wilt zeker zijn dat alles goed geregeld wordt. Het is aan te raden om voor een makelaar aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) te kiezen.

  • Ten eerste kan je bij een NVM-makelaar terecht voor verschillende diensten. Het complete aankoop- of verkoopproces of slechts bepaalde deeldiensten. Voor welke dienst(en) je ook kiest, je bent er zeker van dat alles goed geregeld wordt door een deskundige makelaar.
  • Naast de deskundigheid houdt de NVM-makelaar zich aan de NVM-Erecode. Dit is een belofte waarmee zij aangeven de kwaliteit na te streven. Dit betekent de regels van de NVM opvolgen en de belangen van de klant vooropstellen, wat zorgt voor betrouwbaarheid.
  • NVM-makelaars zijn deskundig en beschikken over vele diploma‚Äôs, certificaten en kennen de markt goed. Door permanente educatie houden zij hun kennisniveau hoog. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van dienstverlening.
  • Een NVM-makelaar is op de hoogte van alle juridische zaken en complexe documentatie waar je mee te maken krijgt bij het (ver)kopen van een woning. De makelaar is hier bekend mee en kan je volledig ontzorgen. Daarnaast beschikt de NVM-makelaar over een grote NVM-database met informatie, waardoor hij goed advies kan geven en dit kan onderbouwen.
  • Een NVM-makelaar kent de lokale woningmarkt en is snel op de hoogte wanneer nieuwe woningen op de markt komen.
  • Tenslotte kunnen alleen makelaars die zijn aangesloten bij een branchevereniging woningen op Funda plaatsen. De NVM is de grootste vereniging en groot aandeelhouder van Funda. Om deze reden staan woningen van NVM-makelaars met een hogere ranking en uitgebreidere woningpresentatie op deze website. Bijna elke woningzoektocht begint op Funda en daarom is dit een belangrijk punt bij de verkoop van jouw huis.

Een NVM-makelaar is niet zomaar een makelaar.

Wanneer je ergens het NVM-logo terugziet, weet je nu wat dit betekent. Een NVM-makelaar is niet zomaar een makelaar. NVM staat voor expertise, opgeleide makelaars, goed onderbouwd advies en altijd volgens de laatste regels. Namens TW3 Makelaars kunnen wij met trots zeggen dat wij bij deze groep van deskundige makelaars horen.